Hvalpefabrikker NEJ TAK

Det er en vigtig hovedregel at se sig godt for, inden man køber online. Og det gælder ikke mindst, når man prøver at finde familiens nye hund eller hundehvalp. Markedet for salg af hunde og salg af hundehvalpe kan være meget svært at gennemskue for almindelige mennesker, og man risikerer derfor at komme i kontakt med såkaldte hvalpefabrikker.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse er det især på sider som DBA, Gul og Gratis og i særdeleshed på Facebook, hvor der ikke er manuel kontrol af salgsannoncer (som der eksempelvis er hos dyreformidlingen.dk), at hvalpefabrikkerne har let ved at sælge deres hvalpe, uden at blive opdaget af myndighederne.

Hvad er en hvalpefabrik?

Begrebet “hvalpefabrik” dækker over organiserede hundehandlere, typisk fra Østeuropa, som føder hvalpe “på samlebånd” (deraf begrebet) og eksempelvis bringer dem til Danmark i varebiler, hvor de placeres som privatpersoner, der giver potentielle købere et indtryk af, at hvalpene er født og opvokset i trygge rammer. Sandheden er dog, at hvalpene ofte bliver taget fra moderen alt for tidligt og kan lide af en lang række forskellige sygdomme og/eller havde adfærdsproblemer.

Hvad skal du være opmærksom på ved køb af hvalp?

Hvalpefabrikkerne lever af at afsætte deres hvalpe, og det er derfor først og fremmest vigtigt, at man ikke utilsigtet kommer til at støtte deres foretagende. Hvordan kan man som køber af en hvalp vide, om hvalpen er sund og kommer fra et ordentligt sted? Hvad skal man være opmærksom på som køber af en hvalp?

Ved at tage dine forholdsregler ved køb af hvalp, kan man selv mindske risikoen for at komme i kløerne på de kyniske hundehandlere. Dyrenes Beskyttelse har samlet nedenstående forholdsregler:

  1. hvalpen skal være 8 uger før den må sælges. Det er et lovkrav i Danmark
  2. hvalpen er registreret i Dansk Hunderegister. Det er et lovkrav, at den er registreret, inden den er 8 uger.
  3. hvalpen er blevet vaccineret og sundhedsundersøgt af en autoriseret dyrlæge
  4. du har set hvalpens mor og hvalpen sammen med hende
  5. du har set, hvor hvalpen er vokset op, så du har et indtryk af forholdene og den opdrætter som sælger hvalpen. Lav gerne flere besøg
  6. hunden er vant til og tryg ved mennesker. Er den sky og bange for mennesker kan det tyde på, at den er opvokset isoleret og med et minimum af menneskekontakt
  7. Køb aldrig en hvalp hos en opdrætter, hvis du er i tvivl.

Dyreformidlingen.dk tager problemet med hvalpefabrikker meget alvorligt

Vi hos dyreformidlingen.dk er meget opmærksomme på det stigende problem med hvalpefabrikker, og vi tager naturligvis selv vores egne forholdsregler, så det skal være trygt og sikkert at købe hvalp gennem vores hjemmeside.

Vi har erfaret, at mange hvalpefabrikker opretter deres salgsannoncer fra udenlandske IP-adresser, og derfor har vi installeret et sikkerhedsfilter på hjemmesiden som automatisk afviser brugere fra visse dele af verden i at helt at oprette sig. Derudover sørger vi for manuel (menneskelig) kontrol af samtlige salgsannoncer, der oprettes af vores brugere – og hvis vi får mistanke om noget, bliver salgsannoncen straks slettet og brugeren spærret fra at oprette nye salgsannoncer. Vi opfordrer desuden altid vores brugere til at holde øje og anmelde mistanker til vores Support på info@dyreformidlingen.dk

Hvad kan du selv gøre ved hvalpefabrikker?

Hvis man har mistanke om ulovlige hundeopdræt, er det vigtigt at man kontakter politiet eller Dyrenes Vagtcentral 1812.

 

Kilder: Dansk Kennel Klub, hunden.dk, Dyrenes Beskyttelse, Dyreværnet

Se andre vejledninger om hunde

Søg i vores annoncer eller opret din egen gratis salgsannonce.

 

 




TILMELD DYREKLUBBEN NYHEDSBREV KLIK HER